Un studiu recent despre bullying arată că acest fenomen este o problemă gravă în școli.
Membrii Consiliul Național al Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic (CNE ÎPT) au făcut și ei această constatare și au inițiat o campanie de prevenire a fenomenului, „Școală fără bullying”, fiind susținuți de MECC și alte organizații. În cadrul acestei campanii, elevii au elaborat 4 imagini cu mesaje în limbile română și rusă pentru adolescenți.
Alătură-te campaniei elevilor! Aceasta înseamnă:
1. Să explici colegilor tăi, părinților, profesorilor că bullyingul este o formă de intimidare/tachinare/umilire/hărțuire făcută în mod intenționat și repetat în prezența martorilor. Acest fenomen trebuie oprit.
2. Să distribui pe pagina ta de Facebook, Instagram, în orice altă rețea de socializare, sau pe panoul de anunțuri din școala ta (când va fi posibil) imaginile elaborate de CNE ÎPT, utilizând următoarele hashtaguri: • #ȘcoalăFărăBullying • #OprimBullyingul • #împreunăcuCNE_ÎPT
3. Să faci un selfie cu mesajul: Susțin campania #ȘcoalăFărăBullying
Îți propunem câteva sugestii de comunicare/mesaje pe rețelele de socializare
1. Ne dorim/Îmi doresc o #ȘcoalăFărăBullying. Asta înseamnă să învățăm într-un mediu sigur, prietenos, fără tachinări, intimidări sau umiliri. E timpul să #SpunemStopBullyingului.
2. Ne alăturăm/Mă alătur campaniei #ȘcoalăFărăBullying. Putem opri acest fenomen #împreunăcuCNE_ÎPT.
3. Facem un pas în față, #împreunăcuCNE_ÎPT! #SpunemStopBullyingului. Fă și tu acest pas important!
4. Hai să #OprimBullyingul, pentru că merităm să ne bucurăm de un mediu sigur, prietenos și protectiv în școală. Alătură-te campaniei #ȘcoalăFărăBullying!
Mai multă informație utilă despre cum se manifestă bullyingul și despre consecințele lui grave găsești în următorul link: http://www.scolifarabullying.ro/despre